AIOSEOP plugin slow - grinding large site to a halt | Frequently Asked Questions - All in One SEO Pack Pro | Support | Semper Plugins

Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
AIOSEOP plugin slow - grinding large site to a halt
December 22, 2012
10:10 am
Avatar
pokerdawg
Member
Guests
Forum Posts: 6
Member Since:
November 29, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

I’m converting a large site (12,000 pages) from HTML to WordPress, screen scraping content and posting back as new pages in WP. This will allow us to grow to 50,000 pages in the future….

So far we have about 8,000 pages in. Upload time on a page has risen from 0.5 seconds to 10 seconds. Page loads were painfully slow. With a debugging plugin enabled, page loads time out at 30 seconds. When I disable the plugin pages load in 1.5 seconds.

I had seen an old post on this topic about 10 months ago but no response. I haven’t seen any other indications.

What would cause this? Is there any sort of “resource hog” in the code that would impact a larger site vs a smaller site? I use the plugin on a site with just 100 pages and there are no issues. It is definitely size related. If there is a feature causing this, what would it be and can it be disabled while keeping the rest of the plugin live?

I am using the paid / pro plugin. I need the XML-RPC capabilities available with the paid version.

Any ideas what would cause this? What I can test?

January 1, 2013
1:11 pm
Avatar
Steve Mortiboy
Admin
Forum Posts: 1956
Member Since:
January 5, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

** You currently do not have permission to see this post. To obtain access to these Premium Support Forums, please purchase a plugin and support subscription from Semper Plugins **

September 19, 2016
7:22 pm
Avatar
henrik
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
November 20, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi!

I having a similar problem, 

i have troubleshoot the site and it seams that AIOSEOP causing the slow-load of the site. 

 

Whit the plugin active, it can take anything between 35 seconds up to 5 min until the site loads. 
(sorry that the site is in Swedish but concept the is same)

You can see the load time in the top-center part of the page marked red and brown

high_load.pngImage Enlarger

 

When it is inactive the site works flawless

quick_load_aioseop_inactive.pngImage Enlarger

 

Any idea why this happen? or do you guys need more data from us?

 

Thanks.

 

Best regards Jake, sysadmin (Via Infografic’s account)

September 20, 2016
10:14 am
Avatar
Steve Mortiboy
Admin
Forum Posts: 1956
Member Since:
January 5, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

** You currently do not have permission to see this post. To obtain access to these Premium Support Forums, please purchase a plugin and support subscription from Semper Plugins **

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 964

Currently Online:
26 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Member Stats:

Guest Posters: 35

Members: 20473

Moderators: 1

Admins: 8

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 28

Topics: 1944

Posts: 8357

Newest Members:

tc

Moderators: Dawa Liu

Administrators: Michael TorbertPeter BayliesSupport TeamSteve MortiboyMatthew RobinsonSteve KlasenArnaud BroesAshish Ravi

[i]
[i]
Skip to toolbar