Images Not Showing Up on Facebook | Troubleshooting All in One SEO Pack Pro | Support | Semper Plugins

Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Images Not Showing Up on Facebook
September 4, 2015
12:07 pm
Avatar
kimberlymgauthier
Member
AIOSEOP
Forum Posts: 3
Member Since:
September 4, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

This just started happening Thursday morning (9/3)

I tried deactivating plugins, but this didn’t work.

I went over my All in One settings and I think they’re right.  I made a few changes to see if this would help, nope.  I ran the debugger in Facebook and corrected my Admin ID, but the image isn’t showing up – there is a blank where the image would be – if you click on it, the image does open, but people can’t see it when I share on FB (hope that makes sense).

URL: http://www.keepthetailwagging……w-patties/

Thanks for any insight.

September 4, 2015
12:44 pm
Avatar
Steve Mortiboy
Admin
Forum Posts: 1950
Member Since:
January 5, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

** You currently do not have permission to see this post. To obtain access to these Premium Support Forums, please purchase a plugin and support subscription from Semper Plugins **

September 5, 2015
11:11 am
Avatar
kimberlymgauthier
Member
AIOSEOP
Forum Posts: 3
Member Since:
September 4, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Thank you.

I changed the image and this didn’t fix the problem.

Also, this is the case with all of my posts.  On Wednesday, I was able to share on Facebook with no issues, starting Thursday, the images were missing.

I changed the settings for the share to pick up the first image in content and first attached image; neither of these options have produced an image with Facebook shares.

September 6, 2015
10:17 am
Avatar
Steve Mortiboy
Admin
Forum Posts: 1950
Member Since:
January 5, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

** You currently do not have permission to see this post. To obtain access to these Premium Support Forums, please purchase a plugin and support subscription from Semper Plugins **

September 28, 2015
1:29 pm
Avatar
kimberlymgauthier
Member
AIOSEOP
Forum Posts: 3
Member Since:
September 4, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

SOLUTION IS DISABLE HOTLINKING

I’m updating this discussion with the solution just in case anyone has this same experience.

As I was checking things out, I noticed that only Pinterest was picking up my images.  Facebook, Twitter, LinkedIn, and Google+ had a blank square where the image should be or no image at all.

Since this was obviously bigger than Facebook, I tried checking for a plugin conflict (again) and a theme conflict.  Neither worked.  I even switched from All in One SEO to WordPress SEO.  Not the answer.

I contacted my tech person and she checked for permissions (not the issue) and dug deeper and found that hotlinking had been set up for my site (not sure how).  Hotlinking is used to prevent people from using images from your site, but doesn’t deter people, because they can still download the images and use them anyway.

She disabled hotlinking, and did the FB debug once, and I was back in business.

I have never heard of hotlinking until today.  I would have never figured this one out for myself.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 964

Currently Online:
23 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

Member Stats:

Guest Posters: 35

Members: 20440

Moderators: 1

Admins: 8

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 28

Topics: 1941

Posts: 8338

Newest Members:

André Lopes

Moderators: Dawa Liu

Administrators: Michael TorbertPeter BayliesSupport TeamSteve MortiboyMatthew RobinsonSteve KlasenArnaud BroesAshish Ravi

[i]
[i]
Skip to toolbar